Mineralno-bazne kupke

Mineralno-bazne kupke

Maštate li o nežnoj koži novorođene bebe?

Bebe se razvijaju i rastu u plodovoj vodi, a plodova voda je bazna, u njoj ne postoje bakterije, toksini i slobodni radikali!

Treba jednostavno da učimo od prirode i da negu svog tela preusmerimo na mineralno-baznu negu.

Mineralno-bazne kupke i druge vrste primene baznih rastvora neguju kožu. Vi to vidite i osećate. Osetno meku i nežnu površinu kože, osetno bolje zdravlje uz pomoć MINERALNO-BAZNE KUPKE  Cosmo Complex   uz dodatak  prirodnog katalizatora – Šungita jedinstvene strukture i efekata, koji u sebi ima fullerene C60 i C70.

Mineralno-bazna kupka sadrži i osam dragocenih vrsta dragog kamenja: ahat, karneol, citrin, hrizopras, kalcedon, safir, kvarc i oniks u obliku najfinijeg praha.


Dragoceni mineralni sadržaj i njegova svojstva daju jedinstvenost sadržaju kupke. Već posle prve upotrebe bićete uvereni u to da:

 • podstiče kožu na izbacivanje kiselina i otrova
 • inicira prijatno samomašćenje kože

kao i da:

 • rešava pubertetske poremećaje kože lica
 • rešava probleme alergijskih i drugih oboljenja kože
 • omekšava, čisti i podmlađuje kožu
 • smanjuje bore
 • pomaže kod pojava svraba i upala na koži

Bazno-mineralna kupka  Cosmo Complex  služi za stabilizaciju pH vrednosti organizma putem smanjenja kisele komponente, popravlja ćelijsku razmenu jona, reguliše sastav međućelijske tečnosti, utiče na samomašćenje kože, daje koži prirodan izgled.

Bazno-mineralna kupka  Cosmo Complex  pomaže organizmu da se preko najvećeg organa, tj. kože oslobodi kiselina i ostalih krajnjih produkata razmene materija, pri čemu su njeni efekti sledeći:

 • podmlađivanje organizma i delotvorno očuvanje njegovih vitalnih funkcija;
 • ubrzanje oporavka organizma posle fizičkih napora;
 • povećanje izdržljivosti organizma;
 • povećanje elastičnosti, čišćenje i podmlađivanje kože;
 • očuvanje minerala kose, zuba i kostiju;
 • smanjenje celulita i hemoroida;
 • rasterećenje

Detaljnije pojasnjenje:

Život na zemlji (abiogeneza) započeo je u baznoj sredini. Bebe se razvijaju i rastu u plodovoj vodi, koja je isto tako bazna sredina. I telo čoveka je bazno. Glavni uslov za postojanje života je blago bazna pH vrednost krvi. Da bi se zadržala potrebna baznost krvi, organizam je spreman da žrtvuje bilo koji organ. Zbog njenih raznovrsnih funkcija, pH vrednost krvi treba da se kreće između 7,35 i 7,45. Samo u ovom baznom području su eritrociti, odnosno crvena krvna zrnca pokretljiva i elastična, tako da mogu da menjaju svoj oblik. Jedino na taj način krv ima neophodan viskozitet, što znači da može da teče na optimalan način i ostvaruje svoju transportnu funkciju. Ova optimalna alkalnost je neophodna da bi krv mogla da transportuje maksimalne količine hranljivih materija i kiseonika ka ćelijama, ali i kisele krajnje produkte razmene materija ka organima za njihovo izlučivanje. U slučaju povećane opterećenosti krvi kiselinama, eritrociti postaju sve krući i zgrudvaniji, sve dok ne dođe do takozvane pseudoaglutinacije. Krv se zgušnjava i teče sporije. Kruti eritrociti blokiraju pasaže u kapilarima, najmanjim krvnim sudovima. Snabdevanje ćelija hranljivim materijama i kiseonikom se pogoršava. Istovremeno se otežava odvođenje ugljene kiseline, mlečne kiseline i ostalih krajnjih produkata razmene materija.


Kiseline se u svakodnevnom životu stvaraju na sledeći način:

 • konzumacijom hrane – mokraćna, sumporna, sirćetna, mravlja i druge kiseline;
 • konzumacijom bezalkoholnih pića – sirćetna, mravlja, oksalna, fosforna i druge kiseline;
 • uzimanjem sredstava za ublažavanje bolova - acetil-salicilna kiselina;
 • stresom – sona i mokraćna kiselina;
 • fizičkom aktivnošću – mlečna, ugljena, sirćetna, mokraćna kiselina;
 • upotrebom kozmetičkih preparata – mlečna, limunska, jabučna kiselina, dok glikolna i druge kiseline blokiraju rad lojnih žlezda, sprečavajući ujedno izlučivanje štetnih produkata razmene materija iz organizma.

Oba bubrega u određenim okolnostima nisu u stanju da izluče sve kiseline koje su nastale u organizmu. Mogući uzrok za to je takozvana "blokada bubrega" koju je istraživao profesor Manfred fon Arden iz Drezdena. Ova blokada kao samozaštita brine o tome da kiseline ne nagrizu i same bubrege, kao i organe za izlučivanje mokraće. "Blokada bubrega" nastaje pri stepenu kiselosti bubrega ispod pH 4,4.

Štetni produkti razmene materija se zadržavaju u organizmu u obliku celulita, hemoroida, naslaga u krvnim sudovima i unutrašnjim organima, a ujedno i izazivaju ubrzano starenje organizma.

Da bi se ipak očuvao bazni stepen kiselosti krvi, organizam zavisno od opterećenja i predispozicija, u borbi sa kiselinama troši zalihe minerala iz kose, kostiju, zuba i kože. To pak dovodi do pojave oboljenja zuba i kože, opadanja kose i poroznosti kostiju.

Ako stepen kiselosti krvi opadne, dakle ako njena pH vrednost padne ispod pH 7,0,  nastaje opasnost od pojave grčenja mišića, pada imuniteta, moždanog udara, infarkta, karcinoma...

Sastojci: šungit, morska so, natrijum bikarbonat, natrijum karbonat, magnezijum hlorid, kalijum hlorid, klinoptolit i drugo.

Doziranje: 2-3 kašike za kupku u punoj kadi; 1 kašika za kupku u sedećem položaju; 1 kašičica za kupku  stopala; 1 kašičica na litar tople vode za obloge, mineralno-bazne čarape, slanu košulju, slane pantalone i slično.

Savet:  Najpre napuniti kadu vodom, zatim dodati mineralno-baznu kupku. Za čišćenje kade preporučuje se sredstvo za čišćenje na bazi sirćeta.

Mineralno-bazna kupka u punoj kadi

 Uživajte u blagotvornom kupanju u punoj kadi na temperaturi od oko 37 – 40 ºC. Kupanje koje treba da traje najmanje 45 minuta osetno će Vas opustiti, a Vašoj koži će, putem samomašćenja koje će ubrzo uslediti, dati sasvim novu mekoću i elastičnost, a organizmu zdravlje.

Kupajte se jednom do dva puta nedeljno. Vaša koža i organizam će Vam biti zahvalni.

Šta Vam je potrebno:

60 gr / 3 supene kašike Mineralno-bazne kupke   Cosmo Complex  (by Phyto Complex doo)

kada za kupanje

topla voda 37 – 40 ºC

tokom kupke, može se koristiti i četka, eventualno sa drškom

Za dečju kadu za kupanje (oko 20 litara) dovoljna je jedna puna kašičica Mineralno-bazne kupke. Koristite meku četku za lice za nežnu bebinu kožu.

Mineralno-bazna kupka za stopala

Omogućite svojim stopalima blagotvorno opuštanje u mineralno-baznoj kupki. Kupke za stopala trebalo bi primenjivati dva do tri puta nedeljno. Optimalno trajanje je između 15 i 60 minuta.

Šta Vam je potrebno:

1 kašika Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex 

kada ili kadica za stopala

topla voda 37 – 40 ºC

tokom kupke, može se koristiti i četka, eventualno sa drškom

Pravite pokrete četkom prema vrhovima prstiju da biste pripomogli organizmu pri izbacivanju štetnih materija.

Mineralno-bazni oblozi

Mineralno - bazne čarape

Mineralno - bazne slane pantalone / Bazna slana košulja

Mineralno - bazni oblozi

Mineralno - bazna maska za lice

Mineralno - bazni oblog za čelo

Mineralno-bazni oblozi su naročito pogodni za upotrebu na određenim mestima na telu. Želite li da uz pomoć mineralno-baznih čarapa učinite nešto dobro za Vaša stopala ili uz pomoć mineralno-baznih rukava za Vaše ruke, želite li da uz pomoć mineralno-baznih slanih pantalona učinite nešto dobro za Vaše noge i Vašu zadnjicu? Mineralno-bazne obloge možete da koristite svuda gde je to potrebno.

Šta Vam je potrebno:

Mineralno-bazna kupka Cosmo Complex 

umivaonik ili kadica za stopala

peškir

Osnovno pravilo:

Na 1 ½  litar tople vode potrebna Vam je jedna

puna kašičica Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex 

Namočiti oblog i dobro ga iscediti.

Mineralno - bazni oblog za čelo

Bazni oblog za čelo omotati oko glave, a preko njega staviti suv peškir.

Bazni oblog za čelo može da se nosi više sati ili čitavu noć.

 Mineralno - bazni oblog za vrat

Vlažan oblog labavo omotati oko vrata. Preko njega staviti suvu, meku krpu. Za oblog za vrat može da se koristi unutrašnja bazna čarapa, a preko nje se postave jedna ili dve spoljašnje čarape.

 Mineralno - bazna maska za lice:

Na 30 ml vode potreban je jedan prstohvat Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex .

Masku za negu lica natopljenu ovim rastvorom ostavi da deluje oko 15 do 30 minuta.

Za bazne obloge za lakat i koleno potrebno Vam je oko ½ litra tople vode sa jednom kašičicom Mineralno-bazne kupke. Vlažan oblog postaviti na odgovarajuće mesto i oko njega omotati suvi spoljni oblog. Za ove obloge mogu se koristiti i unutrašnje bazne čarape.

Postaviti oblog i prekriti ga toplom suvom krpom. Preko toga postaviti termofor.

Kako bi bilo da jednom probate prirodni dezodorans? Rastvorite oko ½ kašičice Mineralno-bazne kupke u malo mlake vode, nanesite rastvor ispod pazuha i pustite da se osuši. To je izvanredno jutarnje osveženje koje traje još dugo u toku dana.

Mineralno - bazne čarape

Vlažnu baznu unutrašnju čarapu navući preko potkolenice ili preko ruke.

Preko nje navući suvu spoljašnju čarapu i držati preko noći.

Mineralno-bazna masaža kože

Mineralno - bazne masaže su naročito intenzivan način primene. Nećete osetiti samo blagotvorno dejstvo masaže Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex , već ćete istovremeno doživeti nežan oživljujući efekat pilinga. Na taj način koža ne samo da se oslobađa svojih izumrlih ćelija, već se u istom trenutku bazno neguje.

Način primene:

Mineralno-baznu kupku Cosmo Complex  utrljavati u navlažene ruke, stopala, kolena, ramena, butine ili leđa svo dok se kristali soli ne rastope. Pri tome kožu treba održavati vlažnom. Kao pomoćno sredstvo može eventualno da se koristi malo ulja za masažu.

Mineralno-bazna  ispiranja

 Pružite i svojoj sluzokoži baznu negu jer su mesta prekrivena sluzokožom naročito osetljive telesne zone.

Mineralno - bazna inhalacija

U 250-350 ml ključale vode dodati na vrh noža Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex  .

Inhalirati dva do tri minuta.

 Mineralno - bazna nega zuba

Malo kupke staviti na vlažnu četkicu za zube. Zube prati, kao i inače, pokretima četkice u uspravnom smeru.

Mineralno - bazno ispiranje usta i nosa

Dodajte punu kašičicu Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex  u jedan litar tople vode za ispiranje usta i nosa. Za ispiranje nosa preporučujemo upotrebu posude za ispiranje nosa.

U količinu vode koju zahvata ova posuda dodajte jedan prstohvat Mineralno-bazne kupke  Cosmo Complex  .

voda

Ubedljiva i u svojoj izdašnosti

Za sve vrste potreba Mineralno-bazna kupka stoji na raspolaganju u različitim pakovanjima. Uverite se na osnovu naše tabele u ekonomičnost ove revolucionarne mineralne baze.

Izdašnost količina pakovanja

Veličina pakovanja

Kupke za stopala

Kupke u punoj kadi

60 g

3 - 5

1-2

625 g

40 - 50

10 – 12

1250 g

80 - 100

20 – 25

Sastojci: Natrijum-hidrogen-karbonat, morska so, natrijum-karbonat, šungit, kao i prirodni minerali: ahat, karneol, citrin, hrizopras, kalcedon, safir, kvarc, oniks.

Doziranje: 3 kašike za kupku u punoj kadi, 1 kašika za kupku u sedećem položaju, 1 kašičica za kupku za stopala, 1 kašičica na litar tople vode za obloge, mineralno-bazne čarape, slanu košulju, slane pantalone i slično.

Preporuka:

 • kupati se najmanje 45 minuta, bolje 60-90 minuta
 • povremeno se istrljati četkom za kupanje
 • kupati se u vodi koja ima temperaturu tela
 • u slučaju proširenih vena odabrati nižu temperaturu vode
 • 1-2 kupke u punoj kadi i 4-5 kupki za stopala nedeljno

Iskoristite prednosti mineralno-bazne nege tela sa pH vrednosti od 8,5!

Ponovo ćete se dobro osećati u svojoj koži.